Kuppaus - miksi?
Kuppaus on hyvin monipuolisesti vaikuttava hoitomuoto. Yleisemmin kuppausta käytetään niskahartiaseudun sekä selän alaraajojen lihasjännistysten lieventämiseen.
Monet asiakkaat käyvät kuppauksessa pelkästään sen virkistävän ja rentouttavan sekä oloa keventävän vaikutuksen vuoksi. Kuppausta käytetään myös ennakoivana hoitona, vaikka vielä varsinaisia vaivoja ei olisikaan. Monet käyvät kuppauksessa jopa neljäkin kertaa vuodessa.

takaisin pääsivulle

Kuppaus on todettu hyväksi hoitomuodoksi myös korkeasta verenpaineesta kärsiville. Korkeaa hemoglobiinia voidaan alentaa kuppauksella. Myös kihtiä sairastavat saavat kuppauksesta huomattavaa apua.
Lisäksi huomattavaa lievitystä ja paranemista on tapahtunut migreenin, niskahartiaseudun kiputilojen, lihasjännitysten ja jännityspäänsäryn hoidossa.
Kuppaus parantaa verenkiertoa, poistaa kuona aineita hiussuonistosta ja palauttaa kudosnesteen happamuuden normaaliksi. Lihakset rentoutuvat, lihaskivut ja säryt lievenevät.
Myös Fibromyalgian eli pehmytkudosreuman hoidossa on kuppauksella saatu hyviä tuloksia. Kivut ovat pysyneet poissa pitkiäkin aikoja.
Kuppauksella on myös lievennetty naisten vaihdevuosivaivoja.
Kuppauksen on todettu myös auttavan miesten eturauhasvaivoissa. Myös seksuaalinen aktiivisuus on lisääntynyt ja apua on saatu myös miesten potenssiongelmiin. Säännöllisen kuppauksen on todistettu vähentävän riskiä sairastua sepelvaltimotautiin.